Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore uputio pomoć evakuisanim stanovnicima iz Brezne

Crveni krst Crne Gore je uputio interventnu pomoć za 9 porodica iz mjesta Brezna, koje su, zbog požara koji je zahvatio stambeni objekat u kome su stanovali, morali da budu evakuisani.

 

 

Crveni krst je za evakusiane stanovnike iz sopstvenih rezervi opredijelio ćebad, odjeću, čizme, higijenske pakete i konzerviranu hranu, dok je, u saradnji sa UNHCR-om, obezbijeđeno 20 kreveta, 20 dušeka i 9 šporeta na drva.

 

Brezna_Pomoc_1 Brezna_Pomoc_2

 

Dio pomoći su članovi tima za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta predali stanovnicima Brezne 7. februara u večernjim časovima, dok će preostali dio biti upućen 8. februara u toku dana.

 

Crveni krst Crne Gore je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih organizacija Crvenog krsta, koje prate stanje i potrebe na terenu:

 

Šavnik – Zahtjev za pomoć, u kome se traži hrana, higijena i ćebad za ugrožene porodice, je stigao od Opštinske organizacije Crvenog krsta Šavnik. Ova pomoć će u toku dana biti upućena na teren.

 

Mojkovac – Pomoć, u vidu hrane, higijene, odjeće i obuće, se pruža stanovnicima koji se Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta obrate za pomoć.

 

Kolašin – Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta posjetili porodicu Bulatović u mjestu Jabuka, kao i staricu u mjestu Gornje Lipovo, kojima su dopremili pomoć u hrani i lijekovima. Danas kreću ka mjesto Prekobrđe odakle treba da transportuju četvoro ljudi do grada.

 

Bijelo Polje – Organizacija Crvenog krsta je pružila pomoć u vidu ćebadi stanovnicima koji su smješteni u prihvatnom centru. Do sada pomognuto osmoro ljudi, a očekuje se dolazak još njih desetak.

 

Berane – Opštinska organizacija Crvenog krsta je pomogla 52 porodice, sa ukupno 170 članova, koje se nalaze na spisku Centra za socijalni rad. Podijeljena je pomoć u vidu brašna, ulja, šećera, makarona i soli. Sredstva je obezbijedila Opština Berane.

 

Pljevlja, Andrijevica, Nikšić i Plav – Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta, u saradnji sa drugim službama, kontinuirano pružaju pomoć ugroženom stanovništvu. I dalje problem predstavljaju građani koji žive u udaljenim mjestima, odsječenim zbog snijega, do kojih je nemoguće doći.