Crveni krst Crne Gore uputio pomoć evakuisanim stanovnicima iz Brezne

Crveni krst Crne Gore je uputio interventnu pomoć za 9 porodica iz mjesta Brezna, koje su, zbog požara koji je zahvatio stambeni objekat u kome su stanovali, morali da budu evakuisani.

 

 

Crveni krst je za evakusiane stanovnike iz sopstvenih rezervi opredijelio ćebad, odjeću, čizme, higijenske pakete i konzerviranu hranu, dok je, u saradnji sa UNHCR-om, obezbijeđeno 20 kreveta, 20 dušeka i 9 šporeta na drva.

 

Brezna_Pomoc_1 Brezna_Pomoc_2

 

Dio pomoći su članovi tima za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta predali stanovnicima Brezne 7. februara u večernjim časovima, dok će preostali dio biti upućen 8. februara u toku dana.

 

Crveni krst Crne Gore je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih organizacija Crvenog krsta, koje prate stanje i potrebe na terenu:

 

Šavnik – Zahtjev za pomoć, u kome se traži hrana, higijena i ćebad za ugrožene porodice, je stigao od Opštinske organizacije Crvenog krsta Šavnik. Ova pomoć će u toku dana biti upućena na teren.

 

Mojkovac – Pomoć, u vidu hrane, higijene, odjeće i obuće, se pruža stanovnicima koji se Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta obrate za pomoć.

 

Kolašin – Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta posjetili porodicu Bulatović u mjestu Jabuka, kao i staricu u mjestu Gornje Lipovo, kojima su dopremili pomoć u hrani i lijekovima. Danas kreću ka mjesto Prekobrđe odakle treba da transportuju četvoro ljudi do grada.

 

Bijelo Polje – Organizacija Crvenog krsta je pružila pomoć u vidu ćebadi stanovnicima koji su smješteni u prihvatnom centru. Do sada pomognuto osmoro ljudi, a očekuje se dolazak još njih desetak.

 

Berane – Opštinska organizacija Crvenog krsta je pomogla 52 porodice, sa ukupno 170 članova, koje se nalaze na spisku Centra za socijalni rad. Podijeljena je pomoć u vidu brašna, ulja, šećera, makarona i soli. Sredstva je obezbijedila Opština Berane.

 

Pljevlja, Andrijevica, Nikšić i Plav – Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta, u saradnji sa drugim službama, kontinuirano pružaju pomoć ugroženom stanovništvu. I dalje problem predstavljaju građani koji žive u udaljenim mjestima, odsječenim zbog snijega, do kojih je nemoguće doći.