Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore uplatio 101 416,04 eura Crvenom krstu Albanije za pomoć stanovnicima pogođenim zemljotresom

Akcija prikupljanja pomoći se nastavlja

Crveni krst Crne Gore je sredstva koja je prikupio do 25. decembra za stanovnike Albanije pogođene zemljotresom, u iznosu od 101 416,04 eura, uplatio na račun Crvenog krsta Albanije, koji aktivno pruža pomoć ugroženom stanovništvu.

 Pomoć je prikupljena od strane brojnih građana, privrednih i drugih subjekata i organizacija. Akcija se i dalje nastavlja, tako da je žiro račun otvoren za ovu namjenu i dalje aktivan. Svi oni koji žele da daju dodatni doprinos za saniranje posljedica zemljotresa i na taj način pomognu stanovnicima Albanije, to mogu učiniti uplatom na žiro račun, broj 520-5188-31, kod Hipotekarne banke.

Veoma smo zadovoljni rezultatima akcije. Naši građani i drugi subjekti su pokazali i ovog puta veliku humanost i solidarnost, i mi smo im zahvalni zbog toga. Kako je za saniranje posljedica zemljotresa potrebno puno sredstava i kako će te aktivnosti trajati duži vremenski period, mi akciju prikupljanja pomoći nastavljamo. Zahvaljujemo se i Hipotekarnoj banci, koja nam je, pored donacije, izašla dodatno u susret na način što nije obračunala proviziju za prenos sredstava“, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore je u stalnom kontaktu sa Crvenim krstom Albanije, u skladu sa čijim potrebama organizuje svoje djelovanje na pružanju podrške ugroženom stanovništvu. Tako je do sada, pored prikupljanja finansijske podrške, u kolektivne centre u Draču i Liježu upućena pomoć, koja se sastojala od garderobe, kreveta, dušeka, ćebadi, prekrivača…  

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca je objavila preliminarni apel za pružanje podrške Crvenom krstu Albanije. On iznosi 3 miliona CHF (švajcarskih franaka).