Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore učestvuje u saniranju posljedica poplava u Crnoj Gori

Crveni krst Crne Gore ovih dana preduzima aktivnosti na saniranju posljedica poplava koje su zadesile sjeverne opštine u Crnoj Gori.

 

 

Kako su najveće štete pretrpjeli stanovnici Plava, Berana i Andrijevice, gdje je došlo i do evakuacije stanovnika, opštinske organizacije iz ovih opština su se obratile Crvenom krstu Crne Gore za pomoć, kako bi zajedno odgovorili na potrebe najugroženijih stanovnika.

 

U Beranama je oformljen krizni štab, u koji je uključen i predstavnik Opštinske organizacije Crvenog krsta. Lokalne vlasti su, za smještaj evakuisanog stanovništva, stavile na raspolaganje sportski centar. Crveni krst Crne Gore jeuputio interventnu pomoć za pogođeno stanovništvo u sljedećim artiklima: ćebad, kuhinjski setovi, kanisteri, higijenski paketi i gumene čizme. Pored Crvenog krsta, i UNHCR je uputio određenu količinu ćebadi, dušeka, kanistera i kuhinjskih setova za najugroženije stanovnike.

Poplave_berane

U Plavu je za evakuisano stanovništvo, smješeno u hotelu i planinarskim domovima, Crveni krst Crne Gore uputio hitnu pomoć u vidu kanistera, kuhinjskih setova, ćebadi, higijenskih paketa i gumenih čizama. Takođe je oformljen i krizni štab, čiji je član predstavnik Opštinske organizacije Crvenog krsta Plav.

 

Za stanovnike Andrijevice, koji su evakuisani, je obezbijeđena pomoć u ćebadima, kuhinjskim setovima, kanisterima, higijenskim paketima i gumenim čizmama.

 

Lokalni timovi za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta su na terenu i, u saradnji sa drugim institucijama,  prate situaciju.