Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore učestvuje u akciji Roche children’s walk

Kompanija Hoffmann La Roche je organizovala prikupljanje pomoći u okviru velike globalne akcije Roche children’s walk, kojoj se u Crnoj Gori priključio i Crveni krst Crne Gore.

 

Roche Children 1 Roche Children 2


Cilj ove akcije na globalnom nivou jeste prikupljanje pomoći za djecu iz Malavija. Kad je Crna Gora u pitanju, polovina prikupljenih sredstava će biti namijenjena pružanju pomoći djeci iz Malavija, a polovina za djecu koja žive u izbjegličkim kampovima na Koniku. Crveni krst Crne Gore je za ovu namjenu aktivirao žiro račun: 520-2944-70, kod Hipotekarne banke, na koji svi pojedinci i privredni subjekti mogu vršiti uplate do 10. avgusta o.g, do kada traje akcija. Pored novčanih sredstava, za djecu RE (Romi, Egipćani) populacije sa Konika se mogu donirati i prehrambeni i higijenski artikli, obuća, odjeća i ostale vrste pomoći.


Akciji Children’s walk se pridružio i Atletski savez Crne Gore, koji je organizovao trku na kraćim prugama i štafetnu trku za djecu do IV razreda osnovnih škola sa teritorije Glavnog grada Podgorice. Trka je održana 15. juna u Tološkoj šumi, a u njoj su učestvovala i djeca RE populacije sa kampova na Koniku. Za pobjednike su obezbijeđene i nagrade u vidu majica, medalja i diploma.


Roche Children 3 Roche Children 4


Za potrebe ove manifestacije, Crveni krst Crne Gore je na mjestu trke postavio kasicu u koju su prisutni gledaoci trke mogli da doniraju simbolična sredstva za ciljne grupe akcije. Ova sredstva će biti pridružena ostalim donacijama koja se prikupe putem žiro računa. Trku u Tološkoj šumi je obezbjeđivala i ekipa prve pomoći Crvenog krsta Crne Gore.


Roche Children 5 Roche Children 6