Претрага
Close this search box.
Crveni krst Crne Gore se uključio u saniranje posljedica teške saobraćajne nesreće

Nakon prvih informacija o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 23. juna, u kanjonu Morače, Crveni krst Crne Gore je interventno djelovao.


Na teren su se odmah uputili članovi tima za djelovanje u nesrećama Opštinske organizacije Crvenog krsta Kolašin, koji su učestvovali u akciji izvlačenja tijela povrijeđenih i poginulih putnika. Crveni krst iz Kolašina je obezbijedio i ćebad, dok je vozila i ostalu opremu stavio na raspolaganje spasilačkim timovima.

Crveni krst Crne Gore je bio u komunikaciji sa ostalim članovima državnog sistema za djelovanje u nesrećama i bio pripravan za eventualni angažman, u skladu sa mandatom. Ponuđena je i pomoć u ljudstvu, kao i u opremi i vozilima. U komunikaciji sa Zavodom za tranfuziju krvi se pratila situacija sa količinama krvi i naša organizacija je i u tom dijelu bila spremna da se angažuje za obezbjeđivanje dodatnih količina, ali za tim nije bilo potrebe.

Crveni krst Crne Gore je Rumunskom Crvenom krstu uputio izraze saučešća za 18 njihovih stradalih sunarodnika, kao i želju da se 28 povrijeđenih putnika što prije oporavi.

Naša organizacija će i dalje pratiti razvoj situacije i uključiti se u skladu sa potrebama.