Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore predstavio svoj rad, a Crveni krst Kolašina dobio nagradu povodom Dana zaštite i spašavanja

Crveni krst Crne Gore je učestvovao na predstavljanju sistema zaštite i spašavanja, koji je organizovao Direktorat za vanredne situacije MUP-a, povodom obilježavanja 1. marta, Dana zaštite i spašavanja.

Posjetioci ovog događaja su imali priliku da se bliže upoznaju sa aktivnostima koje sprovode pripadnici sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori. Crveni krst Crne Gore je tako prikazao svoju opremu i ulogu koju ima u ovoj oblasti, koja se prvenstveno ogleda u obezbjeđivanju privremenog smještaja, ali i u angažovanju timova za djelovanje u nesrećama. Prisutne su volonteri Crvenog krsta informisali o aktivnostima organizacije, a najmlađi su imali priliku da nauče osnove prve pomoći.

Obilježavanje Dana zaštite i spašavanja je nastavljeno u KIC-u „Budo Tomović“. U okviru programa je održana svečana dodjela nagrada i priznanja. Tako je Opštinska organizacija Crvenog krsta Kolašin nagrađena za posebne zasluge u razvoju sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori. Svoju osposobljenost, požtrvovanost i humanost  volonteri Opštinske organizacije Crvenog krsta Kolašin pokazali su naročito tokom vremenskih nepogoda u Crnoj Gori, kada su kao dio specijalizovanih timova Crvenog krsta za djelovanje u nesrećama dali ogroman doprinos saniranju vanrednog stanja i preveniranju stradanja ljudi. Ova organizacija je, sa opremom Crvenog krsta, dala nemjerljiv doprinos u aktivnostima evakuacije stanovništva ugroženog nepogodama i tom prilikom doprinijeli spašavanju preko 15 ljudskih života. Istovremeno, njihov doprinos je iskazan i kroz dopremanje osnovnih životnih namirnica stanovnicima odsječenih seoskih područja.