Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, i ove godine u ljetnjem periodu organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, sa ciljem obezbjeđivanja dovoljnih količina krvi u mjesecima kad su potrebe veće, usljed velikog broja turista koji borave u našoj zemlji, kao i zbog povećanog broja saobraćajnih i drugih nesreća.

Akcija će se održati u srijedu, 24. jula, od 10h do 13h, na centralnom platou tržnog centra “Delta city”, a u njoj će učestvovati predstavnici ambasada, preduzeća, nevladinih organizacija.

Maja DDK

Organizovanje akcije ima za cilj i podizanje svijesti različitih segmenata javnosti o značaju uključivanje svih u obezbjeđivanje sigurnih količina krvi. Svi pojedinci koji mogu da daju krv imaju odgovornost da to i urade, kako bi krv čekala pacijenta, a ne pacijent krv.

Tim povodom, pozivamo i sve građane koji mogu dati krvi da učestvuju u akciji i ličnim primjerom ukažu na značaj redovnog davanja krvi i da zajedno motivišemo što veći broj starih i novih davalaca da se uključe i dobrovoljno daju krv.