Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore na Sajmu knjiga i obrazovanja

Donirajte knjige za biblioteke osnovnih škola u seoskim područjima

Crveni krst Crne Gore će učestvovati na Sajmu knjiga i obrazovanja, koji se održava od 2. do 9. maja u Delta city-u. Slogan našeg učešća jeste „Imamo svijet volonterizma za tebe“, jer je cilj da se posjetiocima sajma predstave načini i značaj volontiranja u Crvenom krstu.

 U okviru štanda Crvenog krsta će biti organizovana i humanitarna akcija – prikupljanje knjiga za biblioteke osnovnih škola na seoskom području. Prikupljena pomoć će biti podijeljena osnovnim školama u seoskom području, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Prikupljanje knjiga

Crveni krst Crne Gore će, u okviru učešća na sajmu, za sve zainteresovane organizovati i predavanje na temu „Imamo sviijet volonterizma za tebe“, koje će biti održano u ponedjeljak 8. maja (na Svjetski dan Crvenog krsta), sa početkom u 16 sati. Volonteri Crvenog krsta će kroz konkretne primjere svog angažmana predstaviti programe i načine volontiranja u Crvenom krstu.

CKCG Sajam knjiga

„Drago nam je što imamo priliku da naš rad predstavimo i na Sajmu knjiga i obrazovanja, jer smatramo da se kroz djelovanje u našoj organizaciji mogu steći značajna znanja i vještine, kroz proces neformalnog obrazovanja. Pored toga, bitno je što imamo mogućnost da posjetiocima sajma, a posebno mladim ljudima, predstavimo značaj volontiranja, jer se kroz takve angažmane daje značajan doprinos društvu, koje tako postaje kvalitetnije. Pored edukativnog, naše učešće na sajmu ima i humanitarni karakter, jer ćemo prikupljati pomoć za biblioteke osnovnih škola u seoskom području, pa se nadamo da će posjetioci sajma iskazati humanost i solidarnost i da ćemo na taj način dati doprinos unaprjeđenju kapaciteta u što većem broju škola“ – saopšteno je u Crvenom krstu Crne Gore.

Ovim putem pozivamo sve koji planiraju da posjete sajam, kao i njegove učesnike, da posjete štand Crvenog krsta i upoznaju se sa našim programima. Posebno ih pozivamo da doniraju knjige i da na ovaj način zajedno djelujemo na stvaranju humanijeg svijeta, za sve nas.