Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore kontinuirano dijeli humanitarnu pomoć

Crveni krst Crne Gore i ovih dana intenzivno dijeli pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima širom Crne Gore. Do sada je podijeljeno oko 11500 humanitarnih paketa različitim ranjivim kategorijama stanovništva.

„Bez donacija bi bilo teško dati odgovor na brojne humanitarne zahtjeve, pa se ovim putem zahvaljujemo svim građanima, preduzećima, organizacijama i ostalim subjektima koji su nam na različite načini pružili podršku. U ovakvim situacijama najbolje dolazi do izražaja humanost i solidarnost koju kao društvo posjedujemo“, saopšteno je iz Crvenog krsta.

IMG 9692

Oni navode da su i tokom prošle nedjelje dobili donacije od više subjekata. Zaposleni kompanija Genex i Bemax su donirali preko 2000 paketa sa prehrambenim proizvodima, dok je „Popović“ doo donirao 25 tona pomoći za socijalno ugrožene stanovnike u 5 crnogorskih opština. Značajan doprinos je dala i humanitarna organizacija ADRA, koja je donirala 550 paketa pomoći, sa prehrambenim i higijenskim artiklima i 540 pakovanja pelena za odrasle. Misija OEBS-a u Crnoj Gori je donirala hranu i higijenske artikle za bebe u vrijednosti od 3000 eura. Pomoć za bebe je opredijelila i Zajednica jevanđelja Isusa Hrista nabavkom mlijeka i pelena, u vrijednosti od preko 2000 eura. Mljekara Srna je donirala dodatnih 6 tona jogurta, a Knjaz Miloš vodu i sokove. Lijepi primjer humanosti su dali i zaposleni i menadžment Addiko banke koji su prikupili sredstva za 100 humanitarnih paketa za socijalno najugroženije porodice, kao i zaposleni kompanije Ina donacijom 20 paketa. 

Iz Crvenog krsta zahvaljuju i svim pojedincima i privrednim subjektima koji su dali doprinos uplatom novčanih sredstava na žiro račun organizacija. Do sada je na ovaj način prikupljeno 14240 eura. Građani daju svoj doprinos i slanjem SMS-a na humanitarni broj 15888. Sva sredstva prikupljena na ove načine će biti upotrijebljena za pružanje podrške građanima koji trpe humanitarne posljedice situacije sa korona virusom.

IMG 9672

Nastavljena je podrška i pripadnicima romske populacije širom Crne Gore. Posebna se briga vodi o porodicama koje su izolovane u stambenim zgradama na Vrelim Ribničkim. Kako im je produžena izolacija, Crveni krst Crne Gore je podijelio novu količinu pomoći, koju je obezbijedilo Nacionalno koordinaciono tijelo. Tako su 243 porodice dobile 371 humanitarni paket, kao i 118 paketa za bebe. Ovim licima se svakodnevno distribuira neki vid pomoći, kako bi im bilo olakšano funkcionisanje u izolaciji.