Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore i TV 777 potpisali Memorandum o saradnji

Crveni krst Crne Gore i TV 777 potpisali su danas, 15. maja, Memorandum o saradnji, kojim su iskazali svoje opredjeljenje da zajednički djeluju na ostvarivanju humanitarne misije.

Memorandum je, ispred Crvenog krsta Crne Gore potpisala Jelena Dubak, generalna sekretarka, a u ime TV 777 Milica Grbović, PR menadžer. Njime su definisane oblasti u kojima će TV 777 i Crveni krst najviše sarađivati, a to su: obezbjeđivanje humanitarne pomoći za lica u stanju socijalne potrebe, organizovanje zajedničkih kampanja sa ciljem prikupljanja sredstava za najugroženije kategorije stanovništva, promocija volonterizma i davalaštva krvi i slično.

777 1 777 2

Gospođa Dubak je prilikom potpisivanja Memoranduma iskazala zadovoljstvo što će Crveni krst i TV 777 tokom realizacije Memoranduma dodatno učvrstiti saradnju. Ona je podsjetila na značaj koji imaju mediji u širenju humanitarne misije i principa Crvenog krsta i zahvalila TV 777 na dosadašnjoj podršci koju je pružala organizaciji Crvenog krsta u promociji svog djelovanja.

PR TV 777, Milica Grbović, je predstavila akciju koju su zaposleni u Lutriji Crne Gore, čiji je TV 777 dio, realizovali u prethodnom periodu, a koja je jedna od aktivnosti definisanih Memorandumom. Radi se o prikupljanju pomoći u polovnoj odjeći i odjeći za socijalno ugrožene građane. U akciji su, pored zaposlenih u Lutriji, učestvovali građani, koji su u prethodnom periodu donirali artikli putem poslovnica Lutrija.  Prikupljenih preko 500 odjevnih predmeta su zaposleni Lutrije danas uručili Crvenom krstu Crne Gore, povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta. Ova donacija će se distribuirati građanima kojima je ona najpotrebnija, preko opštinskih organizacija Crvenog krsta.
Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje je Lutrija Crne Gore realizovala u prethodnom periodu u sklopu svog društveno odgovornog djelovanja.

777 3