Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore i predsjednik države obezbijedili pomoć za oko 3.800 porodica

U zajedničkoj akciji Crvenog krsta Crne Gore i predsjednika države gospodina Milatovića, a uz nesebičnu podršku privrednih subjekata, tokom decembra prošle i januara ove godine, obezbijedili smo pomoć za oko 3.800 višečlanih porodica u stanju socijalne potrebe.

Tim povodom, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, upriličio je prijem za predstavnike privredne zajednice u znak zahvalnosti nakon uspješno sprovedene humanitarne akcije pribavljanja preko 170.000 eura sredstava, za pomoć 2.300 porodica koje se suočavaju sa teškom ekonomskom situacijom.  U akciji koja je realizovana u oktobru, a na inicijativu predsjednika države, prikupljen je novčani iznos od 134,958 eura, dok vrijednost sredstava koja su donirana u robi iznosi 35.600 eura. Na ovaj način, osigurane su osnovne životne namirnice za oko 2.300 porodica u Crnoj Gori. Takođe, Crveni krst Crne Gore je obezbijedio dodatnih 1.500 paketa pomoći najugroženijima, čime je postignuto da oko 3.800 porodica dobije ovu vrstu pomoći.

U obraćanju predstavnicima privredne zajednice, predsjednik Crvenog krsta Crne Gore Mitar Vučković, uz posebnu zahvalnost donatorima istakao je važnost zajedničkog djelovanja:

„Pomoć koju ste donirali za naše građane, veoma je značajna i predstavlja samo jednu od aktivnosti u zajedničkoj borbi svih nas – borbi protiv siromaštva. Učešćem u ovoj akciji pokazali ste i dokazali, da jedino udruženim djelovanjem možemo mnogo više, a da društveno odgovoran odnos privrede i privrednika igra značajnu ulogu u iskorjenjavanju siromaštva u našoj zemlji. I zato zadatak svih nas je da pozitivno utičemo na promjenu kvaliteta života naših građana, a sve to ne bismo bili u mogućnosti da sprovedemo bez aktivnog učešća biznis zajednice. Svjesni smo da ovom distribucijom nažalost ne rješavamo pitanje siromaštva, ali želimo da istaknemo njenu važnost, jer smo na ovaj način makar malo olakšali život onima koji su zbog raznih životnih okolnosti u stanju socijalne potrebe“, poručio je on.

Predsjednik Vučković iskoristio je priliku i da zahvali volonterima i zaposlenima u Crvenom krstu, koji su osigurali da obezbijeđena pomoć stigne na vrijeme do svih.

Predsjednik Milatović se u obraćanju privrednicima zahvalio na učešću u humanitarnoj akciji, istakavši da se kroz ovakva partnerstva mogu postići zavidni rezultati i stvoriti pozitivne promjene u zajednici i dodao, da je akcija potvrda duboke svijesti o ulozi koju poslovna zajednica ima u oblikovanju društva u kojem živimo:

„Svjesni činjenice da je siromaštvo globalni problem na koji ni Crna Gora nije imuna, odlučili smo da ovom akcijom damo impuls i dobar primjer za početak suočavanja sa ovim i brojnim drugim izazovima koji tište naše građane. Protekla akcija je najbolji pokazatelj kako saradnja u ovoj i sličnim inicijativama jača povjerenje između državnih institucija i biznis sektora te stvara kvalitetnu osnovu za naše buduće zajedničke napore u rješavanju društvenih problema na korist građanki i građana Crne Gore“, naveo je predsjednik Milatović.

Na kraju je predsjednik države naglasio, da je ovaj događaj prilika da se radujemo humanosti, solidarnosti i sposobnosti da zajednički mijenjamo stvari na bolje.