Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore i „Montenomaks C&L“ potpisali Ugovor o saradnji

Crveni krst Crne Gore je potpisao Ugovor o saradnji sa kompanijom Montenomaks C&L, koji se odnosi na carinsko zastupanje. Ovaj ugovor je samo nastavak saradnje između ova dva subjekta, a ima za cilj unaprjeđenje efikasnosti djelovanja u situacijama kada je neophodno obezbijediti humanitarnu pomoć za stanovništvo ugroženo vremenskim i drugim nepogodama.


Tako će kompanija Montenomaks C&L biti carinski zastupnik Crvenog krsta u situacijama izvoza/uvoza humanitarne pomoći za ugroženo stanovništvo, a pružaće podršku i u transportu raznih vidova pomoći za osobe u stanju potrebe na teritoriji Crne Gore, u redovnim i vanrednim okolnostima. Kako će kompanija Montenomaks ove usluge vršiti bez nadoknade, što će značajno olakšati humanitarno djelovanje Crvenog krsta, prije svega u vanrednim situacijama.

„Zadovoljstvo nam je što, i u okviru djelatnosti kojom se bavimo, možemo pružiti podršku organizaciji kakva je Crveni krst Crne Gore. Ovo je nastavak jedne lijepe saradnje, koju ćemo, siguran sam, nadograđivati i u narednim godinama“ – istakao je gospodin Radovan Radulović, direktor kompanije Montenomaks C&L.

Ovo nije prvi put da „Montenomaks C&L“ iskazuje svoju društvenu odgovornost i brigu za zajednicu. Naime, Crveni krst Crne Gore i Montenomaks su uspostavili saradnju i tokom prošle godine, kada su obezbijedili pomoć za 12 socijalno ugroženih porodica iz 11 crnogorskih opština. Tako su predstavnici Montenomaksa, u saradnji sa predstavnicima Crvenog krsta, obilazili ugrožene porodice i, u skladu sa njihovim prioritetnim potrebama, kompanija Montenomaks je nabavljala prehrambene i higijenske artikle, namještaj, bijelu tehniku i sl. Odabir porodica je vršen u saradnji sa centrima za socijalni rad, a glavni kriterijum je bio stepen ugroženosti.

„Za Crveni krst Crne Gore je saradnja sa kompanijom Montenomaks od velikog značaja, jer će nam ovakva logistička podrška biti od izuzetne važnosti da pomoć dođe što prije do ugroženih ljudi, onda kada je to najpotrebnije. Zahvaljujem se „Montenomaks“-u i na dosadašnjoj saradnji, a nadam se da će primjer njihove društvene odgovornosti i humanosti pratiti i ostale kompanije u Crnoj Gori“, naglasila je gospođa Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, prilikom potpisivanja Ugovora o saradnji.