Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore i IPA Sekcija Crne Gore potpisali Memorandum o saradnji

Crveni krst Crne Gore i Internacionalna policijska asocijacija (IPA), Sekcija Crna Gora potpisali su 11. juna 2016. godine Memorandum o saradnji.

Cilj Memoranduma je uspostavljanje međusobne saradnje na polju pružanja podrške afirmaciji i promociji zajedničkih ciljeva i zadataka, sportskog duha, rekreacije, timskog rada, druženja, širenja ideja i principa humanosti i solidarnosti, difuzije znanja o osnovama međunarodnoh humanitarnog prava, zdravstvene kulture, kao i podizanje svijesti i potreba za edukacijom i saradnjom, uz širenje kosmopolitizma.

Predmet Memoranduma je zajednička saradnja i aktivnosti na unaprjeđenju više oblasti. Neke od njih su: edukacija u pružanju prve pomoći, promocija humanih vrijednosti, zdravi stilovi života, bezbjednost na i u vodenim resursima Crne Gore i sl.

CKCG i IPA MoU 2016

Memorandum su u Domu solidarnosti u Sutomoru potpisali Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, gospođa Jelena Dubak i Predsjednik IPA Crne Gore, gospodin Vojislav Dragović. Zajednički je konstatovano da su potpisnici i do sada imali uspješnu saradnju, koja je primjenjivana u brojnim oblastima, a da će ovaj Memorandum istu pojačati i proširiti.