Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore domaćin međunarodnog skupa u prvoj pomoći – FAEEN 2017

U Sutomoru će boraviti 70 učesnika iz preko 30 zemalja Evrope

Crveni krst Crne Gore, u Domu solidarnosti u Sutomoru, organizuje veliki međunarodni skup posvećen prvoj pomoći, FAEEN 2017 (First Aid Education European Network), koji će se održati od 21. do 23. septembra. Ovaj veoma važan događaj će okupiti oko 70 učesnika iz preko 30 zemalja Evrope. 

Sastanci mreže koja se bavi edukacijom u oblasti prve pomoći se održavaju jednom godišnje i pripala nam je velika čast da nakon Irske, Francuske, Luksemburga, Italije i naše nacionalno društvo bude domaćin ovog izuzetno bitnog skupa. Tokom tri dana, učesnici će razmatrati aktuelna pitanja vezana za prvu pomoć – nova dostignuća, usaglašavanje smjernica, inovacije. Predviđeno je i da predstavnici nacionalnih društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca prikažu primjere dobre prakse u njihovim zemljama, prenesu nova iskustva i prezentuju nove projekte kada je ova programska aktivnost u pitanju.

 

FAEEN 01

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, kao i predstavnik Ministarstva zdravlja Norveške. 

Svečano otvaranje skupa će se održati u četvrtak, 21.09.2017. godine, u 14:00 u plenarnoj sali Doma solidarnosti u Sutomoru. Na otvaranju će se prisutnima obratiti generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak i predstavnik Organizacionog odbora FAEEN-a.