Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore do sada pomogao preko 18000 korisnika

Pomoć stiže, ali se kontinuirano i dijeli

Crveni krst Crne Gore, preko svojih opštinskih organizacija širom Crne Gore, kontinuirano pruža pomoć i podršku pojedincima i porodicama ugroženim situacijom sa korona virusom.

 „Do sada smo pomogli 18 247 porodica/pojedinaca. Od toga su podijeljeni paketi za njih 12 960, obavljena nabavka za 2401 osobu kojoj je preporučeno da ne napušta svoj dom, i pružena psiho-socijalna podrška za 2886 osoba. Pored podjele pomoći koju smo obezbijedili putem naših donatora, volonteri Crvenog krsta pružaju podršku i drugim organizacijama i institucijama u raspodjeli humanitarnih paketa koje su oni obezbijedili za konkretne ciljne grupe, zbog preporuka NKT-a da se sve distribucije pomoći organizuju posredstvom Crvenog krsta“, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

IMG 9764

Podjele pomoći zahtijevaju veće logističke napore, jer se pomoć doprema do svakog pojedinačnog korisnika, pa zato volonteri i zaposleni u Crvenom krstu u ovoj situaciji intenzivnije rade, kako bi pomoć što prije stigla do svih onih kojima je neophodna.

Neke opštinske organizacije Crvenog krsta uspijevaju da obezbijede pomoć od lokalnih donatora, ali im je ipak potrebna dodatna podrška. Tako je Crveni krst Crne Gore tokom prethodnih dana poslao dodatne količine humanitarnih paketa u više opština (Budva, Golubovci, Kotor, Nikšić, Kolašin, Bar, Tivat). Pripremljena je pomoć za Mojkovac, Berane i Rožaje, a narednih dana će biti upućena i drugim opštinskim organizacijama Crvenog krsta.

IMG 9853

Crveni krst Crne Gore zahvaljuje i svim donatorima koji daju doprinos odgovoru na veliki humanitarni izazov sa kojim se naše društvo suočava. Tako navode donacije koje su dobili u prethodnih nedjelju dana: „Zaposleni u Voli Motorsu su prikupili sredstva za 50 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Rotaract klub Podgorica nam je donirao hranu i higijenske artikle za bebu. Mljekara Srna je opredijelila novu donaciju od 1 tone mlijeka. Kompanija Mercator Crna Gora je dala značajan doprinos u vidu 10 tona prehrambenih artikala. Društvenu odgovornost su, kao i više puta do sad, pokazale i kompanije Henkel i Expo Commerce, koje su nam, preko NKT-a, donirale higijenske artikle u vrijednosti od 6500 eura. Pored navedenog, u toku su i nabavke humanitarnih paketa i realizacija pomoći koju su obezbijedili Nacionalno koordinaciono tijelo, Opština Golubovci i Vlada  Švajcarske“.