Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore do sad pomogao 9 255 korisnika

Pomoć se svakodnevno dijeli širom Crne Gore

Crveni krst Crne Gore je od početka situacije sa korona virusom veoma aktivan u ublažavanju njenih posljedica, kroz pružanje pomoći ugroženim građanima. Do sada su ukupno pomogli 9255 porodice/pojedinca, a od toga podijelili humanitarne pakete za njih 6148, obavili nabavku za 1473 osobe kojima je preporučeno da ne napuštaju svoje domove i pružili psiho-socijalno podršku za 1634 osobe. 

 Na terenu je angažovano 450 volontera, 100 zaposlenih i 130 geronto domaćica Crvenog krsta. Svakodnevno, širom Crne Gore, dobijaju preko 1000 poziva i zahtjeva za pomoć. Pružanje podrške se kontinuirano odvija u svim opštinama putem opštinskih organizacija Crvenog krsta i trude se da pomognu što veći broj socijalno ugroženih porodica i pojedinaca. 

IMG 9208

„Pored ostalih donatora koji su nas do sad podržali, ovim putem želimo da se zahvalimo i onima čija nam podrška stiže ovih dana. Calgo MN nam je donirao pomoć u higijenskim sredstvima (maramice, papirne i vlažne – 3000 komada i pelene za bebe – 1150 komada). Kompanije Imlek je dala svoj doprinos kroz donaciju 10000 litara mliječnih proizvoda, a Fashion Company (Forever Friends fondacija) donacijom 72 tone brašna. Prehrambene artikle smo dobili od firme Klikovac (300 kesa), firme Mićoni metal (100 paketa), kao i od ING CON-a i DDM Vuksanović (300 litara ulja, 600 kog šećera, 300 kg pirinča, 800 pakovanja makarona). Dental Group nam je donirala 2500 pari rukavica. Svu pomoć koju dobijamo, šaljemo na teren našim opštinskim organizacijama, koje istu dijele najugroženijim korisnicima. Restoran Mashala art nam je donirao 100 obroka, a firma Genex konzerviranu hranu i jogurt za 100 korisnika i ove donacije se svakodnevno dijele onima koji nemaju sredstava da obezbijede sebi i porodici dnevni obrok. Građani su do sada uplatili na naš račun 5890 eura, a privredni subjekti 6600, pa se i njima posebno zahvaljujemo. Sve donacije su nam vrlo značajne, posebno zbog velikog broja zahtjeva koje svakodnevno dobijamo. Nadamo se da će ovim primjerima humanosti i solidarnosti biti vođeni i drugi subjekti u Crnoj Gori“, poručeno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

IMG 9198

Donacije opredijeljene za saniranje posljedica situacije sa korona virusom će se i dalje dijeliti putem Crvenog krsta Crne Gore, pa iz ove organizacije apeluje na sve pojedince i organizacije da daju svoj doprinos odgovoru na potrebe najugroženijih građana.