Crveni krst Crne Gore aktivirao žiro račun za pomoć stanovnicima Albanije

Crveni krst Crne Gore je, povodom zemljotresa koji je pogodio Albaniju, aktivirao žiro račun na koji svi zainteresovani građani i subjekti iz Crne Gore mogu uplaćivati sredstva i na taj način pomoći u saniranju posljedica ove nesreće. Broj žiro računa je 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, sa naznakom „pomoć stanovnicima Albanije“.

Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Crvenom krstu Albanije, koji je od početka aktivan u pružanju prve pomoći, psiho-socijalne podrške i distribuciji interventne pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu.

CKCG-FB-Pomoc Albaniji

 Crveni krst Crne Gore je kontaktirao Crveni krst Albanije odmah nakon zemljotresa i ponudio pomoć i podršku. U kontinuitetu se prate njihove aktivnosti, kao i djelovanje Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći. 

„Aktiviranje žiro računa je način da i građani i privredni subjekti iz Crne Gore i naša organizacija iskažu solidarnost i humanost sa ugroženim stanovnicima Albanije. Tako je Crveni krst Crne Gore za pomoć stanovnicima Albanije opredijelio 3000 eura, a ovim putem pozivamo i ostale da daju svoj doprinos, shodno mogućnostima. Ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima. Svakako ćemo javnost redovno informisati o načinima našeg pružanja podrške i mogućnostima za njihovo uključivanje“ – saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.