Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore aktivan u pružanju pomoći žrtvama požara u kampu Konik I

Crveni krst Crne Gore je i danas aktivan u pružanju pomoći porodicama koje su izgubile krov nad glavom, u požaru koji je juče zahvatio Kamp Konik 1.

 

Članovi tima za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta, njih oko 25, su do ranih jutarnjih sata, zajedno sa pripadnicima Vojske Crne Gore, podizali šatorsko naselje u kampu Konik. Ukupno je pripremljeno 85 šatora, od kojih je 70 obezbijedio Crveni krst Crne Gore. U toku dana će predstavnici Crvenog krsta, Zavoda za zbrinjavanje izbjeglica i UNHCR-a raditi na smještaju porodica u šatorsko naselje, po unaprijed pripremljenim spiskovima, kada će se za njih vršiti i distribucija ćebadi i dušeka.


Pozar Aktivnosti Kamp 2012 1 Pozar Aktivnosti Kamp 2012 2


Predstavnici Crvenog krsta će i danas učestvovati u distribuciji hrane za ugrožene stanovnike, koju je obezbijedio Glavni grad, uz podršku UNHCR-a. Delegacija OSCE-a u Crnoj Gori je obezbijedila higijenske paketa, čija će podjela početi danas.


Pozar Aktivnosti Kamp 2012 3 Pozar Aktivnosti Kamp 2012 4

Crveni krst Crne Gore će, u saradnji sa ostalim subjektima odgovornim za zbrinjavanje RE (Romi, Egipćani) lica u požaru, i dalje nastaviti da djeluje u skladu sa svojom humanitarnom misijom, u nastojanju da se ovoj populaciji, olakša svakodnevni život.