Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst aktivan u obilježavanju Dana Opštine Budva

Opštinska organizacija Crvenog krsta Budva je, u saradnji sa partnerima, dala značajan doprinos u realizovanju aktivnosti, kojima je obilježen 22. novembar, Dan Opštine Budva.

 


Tako je, u prostorijama Crvenog krsta Budva, organizovana tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Prikupljeno je ukupno 80 jedinica krvi, a 107 osoba se odazvalo akciji. Važno je naglasiti da je 16 osoba po prvi put dalo krv, a u akciji su, pored davaoca iz Budve, učestvovali i davaoci iz ostalih gradova iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

 

Budva Dan Opstine 1 Budva Dan Opstine 3


Dan Opštine u Budvi je obilježen i biciklističkom trkom za učenike osnovnih škola, koja je održana 25. novembra o.g. Organizatori trke su bili: Opštinska organizacija Crvenog krsta Budve – Klub mladih, Biciklistički klub Budva, NVO Centar za ekologiju, planinarstvo i turizam iz Budve. Učešće je uzelo 40 takmičara, a najboljima su uručene medalje i diplome. Uloga Kluba mladih Crvenog krsta je bila da, zajedno sa predstavnicima Policije, regulišu saobraćaj na Bulevaru i da obezbijede da staza uvijek bude oslobođena, kako bi takmičari mogli nesmetano da voze trku. Takođe, Opštinska organizacija Crvenog krsta Budve je formarala dvije ekipe za pružanje prve pomoći, kako bi takmičari, u slučaju povrede, adekvatno bili zbrinuti.


Budva Dan Opstine 2