Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Boravak u Sutomoru za polaznice Porodičnog centra

Petnaest najaktivnijih polaznica Porodičnog centra iz kampova Konik 1 i 2, na Vrelima Ribničkim, imaće priliku da se izmjesti iz svakodnevnog okruženja i posjeti crnogorsku obalu, kroz boravak od 25. do 28. jula u „Domu solidarnosti“ u Sutomoru.

 

Osim sportsko – rekreativnog programa, polaznicama je organizovan i edukativni program u okviru kojeg će ih ljekari iz Instituta za javno zdravlje posjetiti i svakog dana boravka im držati po jednu radionicu iz domena opšteg zdravlja, oralne higijene i zdravlja žena.

 

Cilj radionica je druženje žena izvan svakodnevnog okruženja, razmjena iskustava na polju higijene i zdravstvene njege, kao i njihova rehabilitacija.

 

Pomenuta aktivnost realizovana je kroz projekte „Obrazovanjem do inkluzije RAE na Koniku“, koji je podržan od strane Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju i Danskog Crvenog krsta i „Međusektorska inicijativa na prevenciji bolesti i posebno obrazovanje za raseljene Rome na Koniku“, za koji su sredstva obezbijedili Evropska komisija i Danski Crveni krst.