Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Boravak djece i odraslih “Voza neprebola” u Domu solidarnosti u Sutomoru

U Domu solidarnosti Crvenog krsta Crne Gore u Sutomoru ovih dana borave djeca koja su zadobila povrede u teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila januara 2006. godine, u mjestu Bioči.

 

Njihov boravak u Sutomoru, gdje će im društvo praviti i njihovi roditelji, je organizovao Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa NVO „Voz neprebola“. U Domu solidarnosti će ukupno ljetovati oko 70 djece i njihovih roditelja, od 25. do 31. avgusta o.g .

 

Crveni krst Crne Gore je kontinuirano preduzimao aktivnosti u cilju ublažavanja posljedica  teške željezničke nesreće. Kako je prethodno iskustvo pokazalo da je ljetovanje za ovu djecu od izuzetnog značaja, posebno u smislu psiho – socijalne podrške, Crveni krst Crne Gore se i ove godine potrudio da obezbijedi sredstva za njegovu realizaciju. Sa ciljem njihovog što ljepšeg i prijatnijeg odmora u Sutomoru, iznađena su sredstva i za boravak njihovih roditelja. Značajna podrška je dobijena od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Vlade Crne Gore, dok je dio sredstava obezbijedio i Crveni krst Crne Gore iz sopstvenih izvora.

 

Sa djecom u Domu solidarnosti borave i volonteri Crvenog krsta, koji za njih organizuju različite aktivnosti društveno – zabavnog karaktera.