Претрага
Close this search box.
Bijelo Polje – Dobrovoljni davaoci i u Bijelom Polju

U službi Transfuzije Opšte bolnice posljednjih mjeseci prikupljena je značajna količina krvi, koju su dali zaposleni u toj ustanovi i Domu zdravlja. Predsjednik Opštinskog Crvenog krsta dr Besim Stanić naglašava da je akcija organizovana u saradnji sa lokalnim Društvom dobrovoljnih davalaca krvi, na čijem je čelu Gojko Šestović.

– Odziv kolega zdravstvenih radnika bio je zadovoljavajući. Prikupljene su značajne zalihe za potrebe bjelopoljskih zdravstvenih ustanova ali i za potrebe Kliničkog centra u Podgorici, gdje se često upućuju pacijenti iz Bijelog Polja. Sa sličnim akcijama ćemo nastaviti i u narednom periodu. Prikupljeno je šet jedinica krvi, od deset prijavljenih zdravstvenih radnika. Krv su dali četiri ljekara i dva medicinska viša tehničara – naglasio je dr Stanić.

Opštinska organizacija Crvenog krsta održala je nedavno svoju redovnu Skupštinu na kojoj je podnesen izvještaj o radu zajedno sa finansijskim izvještajem.

– Predočili smo program našeg rada uz finansijski plan za tekuću godinu. Delegate smo upoznali sa aktivnostima Društva dobrovoljnih davalaca krvi i humanitarnoj akciji, koja je održana 3. januara, na Dan opštine kada je prikljuljeno 45 flaša krvi, od davalaca iz nekoliko gradova – naglasio je sekretar Crvenog krsta Zoran Rudić.