Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Bazar zdravlja u Kampu Konik

U saradnji sa humanitarnom organizacijom ADRA, Crveni krst Crne Gore je juče, 4. juna, u sklopu radionice Porodični centar, namijenjene  reproduktivnom zdravlju žena, u Kampu  Konik realizovao  akciju pod nazivom Bazar zdravlja.

 U akciji su učestvovali zdravstveni radnici Kluba zdravlja iz Podgorice, koji su redovnim učesnicama radonice Porodični centar, kao i ostalim zainteresovanim ženama romske populacije pružali usluge mjerenja: nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, tjelesne težine, udjela masnoća u tjelesnoj težini, procenta skeletnih mišića i indeksa tjelesne mase. 

Bazar zdravlja 1

Usluge je iskoristilo oko 40 žena, a ovo je tek jedna od akcija predviđenih u okviru posebne aktivnosti projekta, koja se tiče prevencije i očuvanja reproduktivnog zdravlja i biće u narednom periodu sprovedena u saradnji sa Domom zdravlja Podgorica.  

Bazar zdravlja 2

Bazar zdravlja realizovan je u okviru projekta “Žene kao nosioci pozitivnih društvenih promjena u Crnoj Gori”, koji sprovodi ADRA, uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i lokalnih institucija i zajednice.