Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Barski Crveni krst brinuo o starima i na njihov dan

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar obilježila je 1. oktobar, Međunarodni dan starih. Volonteri (učenici Srednje poljoprivredne škole i Ekonomsko – turističke škole) i zaposleni su obišli 30 korisnika programa Briga o starima i uručili im prigodne poklone. Građanima Bara je dijeljen promotivni materijal.

 

Bar 2012 CK BrigaOStarima Dan 1 Bar 2012 CK BrigaOStarima Dan 2

 

Aktivnosti koje su sprovedene imale su za cilj da se javnost upozna sa problemima i potrebama starih lica. Važno je učiniti ovu ciljnu grupu vidljivijom, senzibilisati sredinu i podići stepen svijesti lokalne zajednice o potrebama starijih sugrađana. Cilj je da se stalnim radom na terenu napravi jasna socijalna karta ugroženih staračkih domaćinstava i da se, u saradnji sa značajnim lokalnim strukturama, humanizuje odnos prema njima i uslovi u kojima žive.

U okviru socijalne djelatnosti, OOCK Bar je razvio dva projekta za stara lica: „Briga o starima u užem gradskom jezgru“ i „Socijalna zaštita starih lica na selu“. Volonteri i zaposleni pružaju različite usluge koje su podrška ovoj ciljnoj grupi.

 

Bar 2012 CK BrigaOStarima Dan 3 Bar 2012 CK BrigaOStarima Dan 4