Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Bar u znaku Crvenog krsta od 8. do 15. maja

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar dala je značajan doprinos obilježavanju Nedjelje Crvenog krsta. Barani su imali priliku da se informišu o brojnim djelatnostima koje sprovodi Crveni krst u njihovoj opštini.

 

Bar u znaku CK 1 Bar u znaku CK 2

 

Volonteri barskog Crvenog krsta sproveli su od 8-15. maja sljedeće aktivnosti:

  • Predavanja na temu difuzije i promocija aktivnosti Crvenog krsta – održana su 2 predavanja u 2 osnovne škole i to: ”Meksiko” i „Anto Đedović”, kojima su prisustvovali učenici VI i VII razreda. Predavači su bili edukovani volonteri Crvenog krsta Bar. Predavanju je prisustvovalo 56 učenika.
  • Raspodjela humanitarne pomoći najugroženijem stanovništvu – pojačana je aktivnost, odnosno podjela pomoći prema socijalno – ugroženom stanovništvu, korisnicima materijalnog obezbjeđivanja porodice, korisnicima tuđe njege, izbjeglim i raseljenim licima, starim licima koja su korisnici programa „Socijalna zaštita starih lica na selu”, kao i svim licima koja su u stanju socijalne potrebe, a nisu korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice.
  • Podjela bebi paketa za bebe rođene od 8-15. maja – prema podacima iz porodilišta Opšte bolnice u Starom Baru, u ovom periodu se rodilo 15 beba,tako da je i podijeljeno 15 paketa.
  • Akcija solidarnosti – prikupljanje materijalnih i novčanih sredstava – organizovana je prikupljanjem novca kasicama po gradu. U akciji je učestvovalo 10 volontera Crvenog krsta – omladinaca (učenici Srednje poljoprivredne škole). Svi volonteri su imali majice i kape sa znakom Opštinske organizacije Crvenog krsta Bar.
  • Posjeta starim licima sa teritorije Opštine Bar, i to:

    seosko područje: M.Z.“Ostros“ obišli   korisnike i odnijeli 5

paketa hrane i 5 paketa higijene i M.Z ”Crmnica” – obišli korisnike i odnijeli 4 paketa hrane i 3 paketa higijene,

    gradsko područje: obišli 7 korisnika i odnijeli 5 paketa hrane i 5paketa higijene