Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Apel građanima da pomažu ugrožene u Bosni i Hercegovini i Srbiji slanjem SMS-a i uplatama na žiro račun

Crveni krst Crne Gore aktivno radi na organizovanju prikupljanja pomoći za građane Bosne i Hercegovine i Srbije koji trpe posljedice poplava. Podsjećamo sve zainteresovane da je Crveni krst Crne Gore otvorio žiro račun za pomoć ugroženim stanovnicima Bosne i Hercegovine i Srbije: 520-2923-36, kod Hipotekarne banke. Aktiviran je i donatorski broj, u saradnji sa mobilnim operaterima. Slanjem poruke na broj 14543 se ostvaruje donacija, a cijena poruke je 1 euro (sa PDV-om).


U komunikaciji sa Crvenim krstom Bosne i Hercegovine i Srbije pratimo potrebe ova dva nacionalna društva. U skladu sa apelima za pomoć, Crveni krst Crne Gore sjutra šalje pomoć Crvenom krstu Bosne i hercegovine u sljedećim artiklima: 204 kanistera za vodu, 600 komada ćebadi, 204 para čizama, 1008 komada konzervi tunjevine, 504 konzerve pasulja.

Iako nije bilo zvanične informacije za prikupljanjem pomoći, određeni broj građana i organizacija je pomoć u odjeći, obući, ćebadima, posteljini, kao i konzerviranoj hrani i higijenskim artiklima donio u prostorije Crvenog krsta Crne Gore. Naša organizacija je iz tog razloga u većini opština u Crnoj Gori organizovala dežurstva za sve koji žele na ovaj način da se uključe u prikupljanje pomoći. Razumijemo potrebe građana da pomognu na razne načine, ali apelujemo na njih da je u ovom momentu najracionalniji način pomaganja uplata finansijskih sredstava, putem žiro računa i slanjem SMS-a.

Sva prikupljena pomoć, i materijalna i finansijska, će biti proslijeđena Crvenom krstu Srbije i Bosne i Hercegovine za interventno i dugoročno saniranje posljedica katastrofalnih poplava.
Našu organizaciju su do sada na razne načine kontaktirali građani, privredni subjekti, političke partije i razne organizacije i ponudili i uputili svoju pomoć, na čemu im mi zahvaljujemo i ovim putem.

Svi kapaciteti Crvenog krsta Crne Gore, i ljudski i materijalni, su stavljeni na raspolaganje Crvenom krstu Srbije i Crvenom krstu Bosne i Hercegovine, a naša organizacije će i dalje djelovati u skladu sa njihovim prioritetima, o čemu ćemu redovno informisati građane.