Претрага
Close this search box.
Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori posjetila Crveni krst Crne Gore

 Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke posjetila je danas Crveni krst Crne Gore i tom prilikom razgovarala sa generalnom sekretarkom Jelenom Dubak.

IMG 0854

Kako je ovo prva posjeta ambasadorke našoj organizaciji od njenog stupanja na dužnost, gospođa Dubak je na početku predstavila osnovne aktivnosti Crvenog krsta i upoznala ambasadorku sa položajem naše organizacije u društvu. Ambasadorka Rajnke je posebno bila zainteresovana za načine kako američka vlada, putem ambasade, može pružiti podršku projektima Crvenog krsta koji se sprovode na terenu. Sagovornice su razmijenile ideje o inicijativima koje mogu zajednički sprovoditi Crveni krst i ambasada. Bilo je govora i o aktivnostima koje je Crveni krst Crne Gore realizovao u prethodnom periodu uz podršku ambasade i o prioritetnim oblastima djelovanja u budućem periodu.

IMG 0861

Generalna sekretarka Crvenog krsta Jelena Dubak je iskoristila sastanak i da zahvali američkoj ambasadi koja je u kontinuitetu pružala podršku Crvenom krstu Crne Gore u realizaciji brojnih projekata.