Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Ambasador dobre volje iz Danske u posjeti Crvenom krstu Crne Gore

Crveni krst Crne Gore će u četvrtak, 7. septembra, posjetiti ambasador dobre volje Danskog Crvenog krsta, Torbjoern C. Pedersen. 

Gospodin Pedersen je odlučio da posjeti sva nacionalna društva Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca širom svijeta, njih 191, sa ciljem prikazivanja jedinstvenosti mreže Međunarodnog pokreta društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Ambasador iz Danske je na ovaj put krenuo 10. oktobra 2013. godine i do sad je posjetio 131 nacionalno društvo i prešao više od 170 000 km. On tokom svog putovanja ne koristi avion, već putuje morem ili kopnom. U svakoj zemlji se zadržava najmanje 24 sata, a impresije sa putovanja bilježi i na svom blogu, koji je nazvao „Once upon a saga“ (https://www.onceuponasaga.dk). Podršku za realizaciju ove zanimljive ideje mu je pružio Danski Crveni krst.

Tokom boravka u Crnoj Gori, gospodin Pedersen će posjetiti sjedište Crvenog krsta Crne Gore, 7. septembra u 9 sati, a nakon toga i Kamp Konik, gdje će se upoznati sa aktivnostima koje se sprovode kao podrška romskoj populaciji, a čije je donator Danski Crveni krst.