Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Aktivnosti na pružanju pomoći Srbiji i Bosni se nastavljaju i u junu

Crveni krst Crne Gore će i tokom juna raditi na prikupljanju i slanju pomoći za građane Srbije i Bosne i Hercegovine koji su pogođeni poplavama.


Do sada je putem žiro računa kod Hipotekarne banke (520-2923-36) prikupljeno 258.222,17 eura, a na žiro račun kod NLB banke (530-77788-31) je uplaćeno 33.046,89 eura.

Do kraja maja mjeseca su na donatorski broj (14543), putem Telenor mreže, poslate 83 182 poruke, a putem Telekom mreže 101 821 poruka.

Tako je do sada putem žiro računa i slanjem poruka prikupljeno ukupno 476.272,06 eura.

Žiro računi Crvenog krsta i donatorski broj će biti aktivni i tokom juna mjeseca, pa pozivamo građane i ostale subjekte da nastave sa doniranjem pomoći. Sva prikupljena pomoć će biti proslijeđena Crvenom krstu Srbije i Crvenom krstu Bosne i Hercegovine.

Crveni krst Crne Gore je juče, 1. juna, Crvenom krstu Srbije uputio oko 7,5 tona različite vrste pomoći (sokovi, prehrambeni proizvodi, garderoba, higijenski artikli), koju su obezbijedili Pirella, Niksen trade, Opština Golubovci, Si-ing doo, Top-Plus doo, Calgo MNE i Farmont Danilovgrad. Pored ove pomoći, upućen je i kamion sa artiklima koje su prikupili građani i ostali subjekti u Beranama, putem Opštinske organizacije Crvenog krsta, i to: oko 450 kg higijenskih artikala, oko 760 kg prehrambenih artikala, preko 8000 litara vode i ostalo. U petak, 30. maja, je, posredstvom naše organizacije, pomoć Srbiji uputila i kompanija Normal Tours – Hotel Podgorica, i to: oko 900 kg higijenskih artikala, oko 1000 komada konzervirane hrane, 1800 litara vode, kao i pomoć u posteljini.

Crveni krst Crne Gore i dalje radi na prikupljanju materijalne pomoći za ugrožene stanovnike. Prioritetni artikli su hrana, bebi hrana, pelene i ostali higijenski artikli. Sva prikupljena pomoć se kontinuirano šalje u Bosnu i Srbiju, u skladu sa potrebama nacionalnih društava Crvenog krsta u ove dvije države.

Juče, 1. juna, je u Mall-u of Montenegro održan humanitarni turnir u stonom tenisu, koji su organizovali kompanija „Đoković“ iz Danilovgrada i STK „Spin Uniqa“ – Podgorica. Učesnici turnira su svojim donacijama prikupili 124,35 eura za ugrožene građane Bosne i Srbije.