Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Akcije solidarnosti uspješno završene

Aktivisti Crvenog krsta danas rade na pakovanju humanitarnih paketa, od prehrambenih i higijenskih artikala koji su juče prikupljeni u akcijama koje su organizovane u Mall-u of Montenegro i Delta City-u.

 

 

Naime, Phototrekking Montenegro je juče u Delta City-u organizovao akciju prikupljanja pomoći za stanovnike ugrožene vremenskim nepogodama. Od donacija građana je prikupljeno prehrambenih i higijenskih artikala za oko 200 humanitarnih paketa, dok je market Maxi donirao 100 paketa.

 

U akciji koju su organizovali Mall of Montenegro i Mercator Crna Gora, u saradnji sa Crvenim krstom, je prikupljeno oko 100 paketa pomoći.

 

Zavrsene_Akcije_1 Zavrsene_Akcije_2

 

Crveni krst Crne Gore je danas uputio pomoć za po 100 ugroženih porodica iz Kolašina, Berana, Andrijevice i Plava. Pakete će u narednim danima distribuirati opštinske organizacije Crvenog krsta, u saradnji sa kriznim štabovima.

 

Aktivnosti u organizacijama Crvenog krsta su u posljednjih 24 časa bile sljedeće:


Opštinska organizacije Crvenog krsta Kolašin – Aktivisti Crvenog krsta su juče motornim sankama prevezli bolesnog čovjeka od Crkvina do magistralnog puta, gdje su ga čekala kola Hitne pomoći. Obezbijeđen je transport hrane za jednu porodica u mjestu Crkvine. Za pet porodica iz Vučja je dopremljena pomoć u hrani i lijekovima, a aktivisti Crvenog krsta su omogućili prevoz medicinskoj ekipi do pacijenta u selu Bare Radovića. Sinoć je dostavljena hrana za jednu porodicu u mjestu Mioska. Jutros su aktivisti Crvenog krsta obezbijedili prevoz lovačkoj ekipi po okolnim mjestima. Hrana je dostavljena i za četiri porodice u mjestima Raičevina, Đuđevina i Klačine.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić – U toku dana su volonteri Crvenog krsta podijelili pomoć za osam ugroženih porodica iz mjesta Drenoštica, Vitasovići, Brezna i Broćanac. Sve porodice su dobile pakete sa hranom i higijenskim artiklima, dok je za tri porodice dodatno obezbijeđeno po 25 kg brašna.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane – U toku je priprema distribucije pomoći, koju je uputio Crveni krst Crne Gore, a koja će biti sprovedena iduće nedelje.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja – Predstavnici Crvenog krsta učestvovali u evakuaciji jedne bolesne starice iz mjesta Kozica. Za pet porodica iz mjesta Rudnica i jednu iz Breze je dopremljena pomoć u hrani i higijenskim artiklima, uz pomoć Vojske i Centra za socijalni rad.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plužine – Volonteri Crvenog krsta, u saradnji sa Policijom, uručili pakete sa prehrambenim i higijenskim artiklima za sedam porodica, koje žive u udaljenim mjestima. Pomoć je obezbijedio Crveni krst. Volonteri su danas angažovani na čišćenju snijega ispred javnih ustanova.

 

Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje – Volonteri Crvenog krsta su, u saradnji sa Vojskom i izviđačima, bili angažovani na čišćenju snijega.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Mojkovac – Podijeljena pomoć za šest porodica u seoskom području. Pomoć, koju je obezbijedio Crveni krst, se sastojala od higijenskih i prehrambenih artikala. Volonteri Crvenog krsta čiste snijeg sa krovova kuća.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Danilovgrad – Pet volontera Crvenog krsta, u saradnji sa Vojskom Crne Gore, distribuirali pomoć u hrani i higijenskim artiklima za 17 ugroženih porodica iz gradskih i prigradskih naselja. Pomoć je obezbijedio Crveni krst Crne Gore.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Šavnik – Aktivisti Crvenog krsta nastavili sa akcijom čišćenja snijega sa krovova kuća.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar – Aktivisti Crvenog krsta su juče bili angažovani na čišćenju snijega oko osnovnih škola. Danas su pripremljeni humanitarni paketi za ugrožene porodice iz mjesta Trnovo, Komarno i Popratnice. Pomoć će biti dopremljena korisnicima kad putevi budu prohodni.

 

Zavrsene_Akcije_3 Zavrsene_Akcije_4