Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Akcija prikupljanja pomoći za stanovnike Hrvatske i dalje traje

Na žiro račun Crvenog krsta Crne Gore do sada uplaćeno skoro 40000 eura

Crveni krst Crne Gore je, povodom zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku, aktivirao žiro račun na koji je do danas uplaćeno 39328,83 eura od strane građana, ali i privrednih i drugih subjekata.

Veoma smo zadovoljni kako se odvija prikupljanje pomoći za stanovnike Hrvatske i ovim putem zahvaljujemo svima koji su do sada dali svoj doprinos. Ostale pozivamo da isto učine i podsjećamo da je broj žiro računa 520-5188-31, kod Hipotekarne banke. Pored uplate na žiro račun, donacije se mogu ostvariti i slanjem SMS-a na broj 15888 (cijena poruke je 1 euro). Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Hrvatskom Crvenom križu, koji je od početka aktivan u pružanju prve pomoći, psiho-socijalne podrške i distribuciji interventne pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu„, saopšteno je iz Crvenog krsta.

CKCG-FB-COVER 1

Crveni krst Crne Gore je u stalnom kontaktu sa Hrvatskim Crvenim križom, a prati i djelovanje Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK), koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći. 

Naša organizacija je iz sopstvenih sredstava za pomoć stanovnicima Hrvatske pogođenim zemljotresom opredijelila 3000 eura. Uplata na žiro račun ili slanje SMS-a su najbolji načini da pomognemo u datoj situaciji, jer će finansijska sredstva biti najpotrebnija za dugoročno saniranje posljedica zemljotresa. Ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima. Svakako ćemo javnost redovno informisati o načinima našeg pružanja podrške i mogućnostima za njihovo uključivanje“ – pojašnjeno je iz Crvenog krsta Crne Gore.