Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Akcija prikupljanja pomoći za stanovnike Albanije se završava sredinom februara

Crveni krst Crne Gore je, povodom zemljotresa koji je pogodio Albaniju, aktivirao žiro račun na koji je od početka akcije uplaćeno 106 624,56 eura od strane građana, ali i privrednih i drugih subjekata.


Prvi dio akcije prikupljanja pomoći je trajao do kraja decembra 2019. godine, kada je Crveni krst Crne Gore prikupljena sredstva, u iznosu od 101 416,04 eura, uplatio Crvenom krstu Albanije, koji aktivno pruža pomoć ugroženom stanovništvu.

Akcija je nastavljena i u januaru i tokom ovog mjeseca je do sada prikupljeno 5208,52 eura.

Prije svega, želimo da se zahvalimo svim građanima, preduzećima, bankama, drugim organizacijama, opštinama i svima koji su uplatili sredstva na naš žiro račun. Još jednom je pokazano da su građani Crne Gore humani, posebno onda kad je najpotrebnije i veoma smo zadovoljni rezultatima akcije. Svi koji su željeli da doniraju imali su priliku to da učine, pa smo zato odlučili da akciju prikupljanja pomoći finalizujemo 15. februara, kako bismo i ova sredstva prenijeli na račun Crvenog krsta Albanije i tako dodatno doprinijeli saniranju posljedica zemljotresa„, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore je i dalje u kontaktu sa Crvenim krstom Albanije, pa će, ukoliko to bude potrebno, i naknadno organizovati humanitarne aktivnosti i obezbijediti dodatnu podršku. Do sada je Crveni krst Crne Gore, pored prikupljanja finansijske podrške, u kolektivne centre u Draču i Liježu dopremio pomoć, koja se sastojala od garderobe, kreveta, dušeka, ćebadi, prekrivača…