Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice uspješno završena

Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa kompanijom Voli, organizovao akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori. Akcija je realizovana 16, 17. i 18. novembra 2012. godine u Volijevim marketima u Podgorici, Nikšiću, Kotoru, Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom. Ovom prilikom je prikupljeno ukupno 7 tona prehrambenih i higijenskih artikala.

 


Građani su tokom akcije najčešće donirali ulje, šećer, brašno, tjesteninu, konzerviranu hranu, gotove supe i higijenske artikle, koje je Crveni krst i sugerisao kao najpotrebnije. Prikupljanju pomoći su se odazvali i kompanija Voli, kao i njihovi dobavljači, koji su donirali neke od artikala iz svog asortimana: Stadion doo Podgorica, Neregelia, Beri Prom, Ataco, Falcon, Klikovac, Podravka, SL Montenegro doo Nikšić i Expo Commerce Kotor.


Akcija Prikupljanja 1 Akcija Prikupljanja 3


Crveni krst Crne Gore koristi ovu priliku da se zahvali svim građanima i kompanijama koji su svojim prilozima dali značajan doprinos akciji i svojom humanošću i solidarnošću dali primjer kako treba brinuti o onima koji se nalaze u stanju potrebe.


Akcija Prikupljanja 4 Akcija Prikupljanja 5


Kako je organizovanje akcije „Solidarnost na djelu“ pokazalo dobre rezultate, a spiskovi Crvenog krsta veliki broj onih kojima je potrebna pomoć, Crveni krst Crne Gore će organizovati još jedno prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori. Akcija će biti organizovana 1. decembra, u Danima Crvenog krsta, koji se obilježavaju od 29. novembra do 6. decembra.


Sva pomoć prikupljena tokom ove dvije akcije će, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, biti distribuirana socijalno najugroženijim porodicama u svim crnogorskim opštinama. Kriterijum za raspodjelu pomoći će biti stepen ugroženosti.