Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Akcija prikupljanja pomoći za Filipine u toku

Crveni krst Crne Gore je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Filipina 13. novembra, na način što je otvorio žiro račun na koji svi zainteresovani građani i subjekti iz Crne Gore mogu uplaćivati sredstva. Broj žiro računa je 520-2944-70, kod Hipotekarne banke, sa naznakom „pomoć Filipinima“.



Cilj akcije jeste prikupljanje sredstava za pomoć stanovnicima Filipina. Na ovaj način smo željeli da pružimo mogućnost građanima Crne Gore da iskažu solidarnost i saosjećajnost sa stanovnicima Filipina koji trpe posljedice razornog tajfuna koji je pogodio ovu zemlju.

Crveni krst Filipina je pokrenuo apel za pomoć, koji podrazumijeva poziv nacionalnim društvima da pruže pomoć u saniranju posljedica ove katastrofalne nesreće, pa je i Crveni krst Crne Gore osjetio potrebu, a i obavezu da se odazove na ovaj apel, što su uradila i ostala nacionalna društva Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca, organizovanjem sličnih akcija.

Do sada je na račun Crvenog krsta Crne Gore uplaćeno 216,78 eura, ali se dnevno provjerava stanje sa uplatama, o čemu ćemo obavještavati javnost u kontinuitetu.

Naš prvi plan jeste da akcija traje do kraja novembra. Međutim, pratićemo razvoj situacije i dalje planove za intervencijom preko Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, i produžiti akciju, ako za tim bude potrebe. O tome ćemo svakako informisati javnost, kako bi znali do kada mogu uplaćivati sredstva.

Ovakve akcije su, prije svega, odraz solidarnosti i humanosti prema onima koji trpe posljedice nesreće i koji se nalaze u stanju potrebe.

Crveni krst Crne Gore će od svojih sopstvenih sredstava izdvojiti određeni iznos, koji će, sa ostalim prikupljenim sredstvima biti proslijeđen, posredstvom Međunarodnog pokreta Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca,  Crvenom krstu Filipina, koji je od početka aktivan u pružanju pomoći ugroženom stanovništva i konstantno prisutan na terenu.