Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni krst Crne Gore je danas organizovao akciju dobrovoljnog davalaštva krvi sa studentima Fakulteta političkih nauka i volonterima Crvenog krsta Crne Gore u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici na koju se prijavilo 17 davalaca.
Jovana Radulović, apsolventkinja na studijskom programu Socijalna politika i socijalni rad, koja je danas odlučila da prvi put donira krv, sa nama je podijelila zabrinutost zbog malog broja dobrovoljnih davalaca krvi i smatra da bi odziv na akcije ovog tipa trebao da bude neka vrsta građanske dužnosti za sve one koji su u prilici da postanu dobrovoljni davaoci. Jovana je pozvala građane koji mogu da doniraju krv da to i učine jer nikada ne znamo kome i kada sa tim činom možemo spasiti život.

Akciji se odazvao i Flavio Ciriaci, regionalni delegat Crvenog krsta Italije za Zapadnu Evropu i Balkan koji je izrazio zahvalnost Crvenom krstu Crne Gore na organizovanju akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u Zavodu za transfuziju u Podgorici na kojoj je i on mogao da danas donira krv. Dodao je da kao građanin i dio porodice Crvenog krsta istinski vjeruje da je dobrovoljno davalaštvo krvi najveći dokaz altruizma kojim se spašavaju životi, ali i podržavaju cjelokupne zajednice. istakao je da je to posebno važno danas, kada u kontekstu trenutne epidemiološke situacije svako mora biti svjestan da redovno doniranje krvi predstavlja osnovni, ali i najbolji vid podrške zdravstvenom sistemu koji bi na taj način posjedovao dovoljne zalihe krvi za one kojima je neophodna.

Zahvaljujemo se svim dobrovoljnim davaocima krvi koji su nesebično dali tečnost koja život znači.
Daruj krv, spasi život!