Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Akcija davanja krvi povodom 14. juna – Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi

Crveni krst Crne Gore će, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, 14. juna o.g. na Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, organizovati veliku zajedničku akciju dobrovoljnog davanja krvi u osam crnogorskih opština.

 

Planirana aktivnost biće realizovana u saradnji sa opštinskim organizacijama Crvenog krsta i kabinetima za transfuziju krvi. U Pljevljim će, pored akcije dobrovoljnog davanja krvi, biti organizovano i takmičenje učenika V i VI razreda O.Š. “Salko Aljković” u okupljanju što većeg broja roditelja, rođaka i prijatelja koji će na dan akcije dobrovoljno dati krv.

 

Centralna akcija prikupljanja krvi, biće organizovana u Podgorici u tržnom centru “Delta City” (I sprat, plato ispred “Costa caffe”-a) u trajanju od 10 do 18 sati. Pored centralne, akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana i u sljedećim gradovima: Berane, Kabinet za transfuziju krvi od 8 do 13 h; Bijelo Polje, Kabinet za transfuziju krvi od 9 do 13 h; Kotor, Kabinet za transfuziju krvi od 8 do 12 h; Pljevlja, Kabinet za transfuziju krvi od 8 do 16 h; Nikšić, Kabinet za transfuziju krvi od 8 do 13 h; Bar, prostorije Opštinske organizacije Crvenog krsta Bar od 8 do 12 h i Cetinje, Kabinet za transfuziju krvi od 8 do 11 h.