Претрага
Close this search box.
Akcija davanja krvi i obuka motivatora u Beranama

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane posljednjih mjeseci veoma aktivno radi na promociji dobrovoljnog davalaštva krvi, posebno među mladima.

 

 

Najneumorniji u organizaciji aktivnosti je motivator u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi, Pero Drljević, koji je, uz podršku OOCK Berane, uspio da organizuje više akcija davanja krvi sa maturantima.

 

Berane_Davanje_Krvi_Obuka_Motivatora_1 Berane_Davanje_Krvi_Obuka_Motivatora_2

 

Posljednja akcija davanja krvi je organizovana 6. aprila u Srednjoj medicinskoj školi „Dr Branko Zogović“, kada je krv dalo ukupno 23 učenika .

 

Dana 7. aprila je u Beranama održan i seminar za motivatore u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi, u prostorijima Crvenog krsta. Odziv je bio dobar, 9 polaznika, i to 4 profesora, 1 psiholog i 4 maturanta. Polaznike seminara je u temu o dobrovoljnom davalaštvu krvi i njegovom značaju uveo Pero Drljević, iskusni davalac krvi i motivator za ovu oblast. Dr Budimir Ivanović je govorio o istorijatu davalaštva krvi, kao i o savremenim davanjima, napretku, potrebi davalaštva krvi i sl.

 

Tako je u Beranama ojačana baza motivatora, koji će svoj entuzijazam i znanje širiti na ostale sugrađane, kako mlađe, tako i starije; kako one koji žive u urbanom, tako i one na ruralnom području.