Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Novinar iz Norveške donirao pomoć Crvenom krstu Budva

Danas, 20. oktobra 2017. godine, je norveški novinar Mark Ervim Fuhrmann, posjetio Crveni krst Budva i donirao ovoj organizaciji 1000 eura.

Gospodin Fuhrmann je samohrani roditelj troje djece, koji obilazi gradove u kojima pronalazi ljude koji pomažu drugima i koje naziva „tihim herojima“. U Crnoj Gori je heroj Crveni krst, tj. njegovi volonteri. Od ukupne donacije, 700 eura je opredijeljeno za program Brige o starijima, jer je, po mišljenju donatora iz Norveške, ova kategorija zapostavljena, dok će preostalih 300 eura biti iskorišćeno za aktivnosti koje sprovode mladi.

IMG 1748

Do sad je posjetio 10 gradova, a krenuo je kanuom iz Norveške, pa preko Švedske, Holandije, Njemačke, Francuske stigao do Đenove i spustio se rijekom Po do Jadranskog mora. Obišao je hrvatsku obalu i stigao do Budve, odakle nastavlja put ka Tirani.

Kratko zadržavanje u Budvi je iskoristio da ispuni svoju humanu misiju i kratko porazgovara sa volonterima Crvenog krsta. Tom prilikom je objasnio da se njegova misija sastoji u tome da „natjera“ ljude da budu ljubazni jedni prema drugima. „Namjera mi je da motivišem druge ljude da urade male stvari, ali na lijep način“-zaključio je Fuhrmann.