Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Upozorenje na lažno prikupljanje pomoći za ugrožene

Crveni krst Crne Gore dobio je informaciju da su se pojavile grupe ljudi koje  u ime naše organizacije prikupljaju finansijska i druga sredstva za pomoć stanovništvu, ugroženom u vremenskim nepogodama, tako što se pojavljuju na vratima naših građana i traže priloge.

 

 


Ovom prilikom želimo da obavijestimo javnost Crne Gore da se ne radi o predstavnicima Crvenog krsta i da upozorimo na ovakve pojave u trenucima kada svi pokušavamo da pomognemo stanovništvu u ugroženim područjima.


 

Crveni krst Crne Gore apeluje da se novčana pomoć našoj organizaciji može uputiti isključivo putem žiro računa Crvenog krsta Crne Gore (broj ž.r: 520 – 2944 – 70, kod Hipotekarne banke, svrha uplate: pomoć žrtvama vremenskih nepogoda u Crnoj Gori), a naravno postoje i druge mogućnosti, kao što su donacije u vidu: hrane, higijenskih artikala i slično, koji su potrebni ugroženom stanovništvu, a koje bi timovi Crvenog krsta proslijediti na teren.

Ne želimo da na ovaj način obeshrabrimo ljude koji osjećaju potrebu da pomognu, da to i učine, ali apelujemo da se novčana pomoć upućuje isključivo uplatom na opredijeljeni žiro račun.