Crveni Krst

Principi

 

Zaposleni u "Jugopetrolu" donirali humanitarne pakete Crvenom krstu

jun 01, 2020

Tokom situacije sa korona virusom nisu samo kompanije pokazale svoju društvenu odgovornost. To čine i njihovi zaposleni. Tako su danas članovi kolektiva "Jugopetrol" AD uručili 3242 eura vrijednu donaciju Crvenom krstu Crne Gore u vidu 216 humanitarnih paketa.

Zaposleni u "Jugopetrolu" su sami inicirali ovu humanitarnu akciju i od svojih ličnih donaciju prikupili sredstva za nabavku 108 paketa sa hranom i 108 paketa sa higijenskim artiklima. Ova pomoć će, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, biti podijeljena socijalno ugroženim porodicama, koje i dalje trpe posljedice epidemije korona virusa.

Donacija je bila povod i da predstavnici "Jugopetrola", na čelu sa direktorom operacija i logistike Veselinom Gačevićem posjete Crveni krst Crne Gore, gdje su se sreli sa generalnom sekretarkom Jelenom Dubak, i njenim saradnicima, kao i volonterima organizacije. To je bila prilika da se porazgovara o dosadašnjem načinu djelovanja, ali i mogućnostima za dalju saradnju.

Generalna sekretarka Crvenog krsta je na sastanku istakla: "Današnja donacije je posebno vrijedna, jer dolazi od pojedinaca koji su na ovaj način iskazali solidarnost sa onima koji se nalaze u stanju potrebe. Samo takvim odnosom možemo društvo učiniti humanijim i kvalitetnijim, a zajedničkim djelovanjem dati bolji odgovor na ukupne potrebe. Vjerujemo da je saradnja sa "Jugopetrolom" tek počela i da ćemo i u budućem periodu realizovati mnoge zajedničke i značajne inicijative". Ona je zahvalila "Jugopetrolu" na ukupnoj podršci koju je pružio Crvenom krstu Crne Gore u odgovoru na situaciju sa korona virusom, a koja je do sada podrazumijevala donaciju od 430 humanitarnih paketa, kao i goriva u vrijednosti od 5000 eura. 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovostiZaposleni u "Jugopetrolu" donirali humanitarne pakete Crvenom krstu Top of Page