Crveni Krst

Principi

 

Novosti

Ove godine se prvi put širom svijeta obilježava Svjetski dan prevencije utapanja- 25. jul, pod sloganom “Svako može da se utopi, ali niko ne treba.”

Ambasadorka Republike Austrije Nj.E. Anna Jankovic, zajedno sa šefom predstavništva Unicef-a u Crnoj Gori UNICEF Montenegro Huanom Santanderom i predstavnicima Institut za javno zdravlje Crne Gore, posjetila je danas naselje na Koniku gdje stanuju pripadnici romske i egipćanske (RE) populacije. 

U okviru realizacije projekta „Alijansa za izgradnju otpornosti na zajednice – Cirih - Crna Gora“ (The Zurich Flood reselience Aliance), projektni tim Crvenog krsta Crne Gore je sproveo istraživanje o kapacitetima zajednica za odgovor na poplave. 

Kao dio mreže Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Crveni krst Crne Gore potpisao je Povelju o klimatskim promjenama i životnoj sredini.  

Crveni krst Crne Gore je u saradnji sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja u junu pružio uslugu pomoć u kući za ukupno 822 korisnika/ce.

U okviru projekta “Conex”, koji se realizuje uz podršku Austrijskog Crvenog krsta i Austrijske agencije za razvoj (ADA), Crveni krst Crne Gore od 2. do 6. jula realizuje prvu obuku za pružanje usluge pomoć u kući. 

Crveni krst Crne Gore započeo je podjelu 110 paketa hrane i higijene za migrante, domaćistva koja su dobila određeni vid zaštite u Crnoj Gori ili su tražioci azila. 

Strana 1 od 145

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeNovosti Top of Page