Crveni Krst

Danilovgrad

Opštinska organizacija Crvenog krsta jedna je od rijetkih ustanova u Danilovgradu čije aktivnosti traju tokom čitave godine. One su većinom usmjerene na pomoć najsiromašnijima, ali ne treba zaboraviti ni akcije doborovoljnog davanja krvi i druženja mladih tokom priprema za takmičenja u pružanju prve pomoći. Pod krovom danilovgradskog Crvenog krsta već godinama radi i Klub mladih "Most".

 

Nakon obraćanja predstavnika Udruženja gluvih i nagluvih Crvenom krstu Danilovgrada, ta opštinska organizacija obezbijedila je i uručila pomoć u odjeći i obući za 22 porodice tog udruženja. Prema riječima sekretara Crvenog krsta, Ranka Saveljića, u skladu sa mogućnostima i ovoga puta potrudili su se da izađu u susret i uruče pomoć onima kojima je nephodna.

Posredstvom Crvenog krsta Crne Gore slovenački Crveni križ je donirao veliku količinu plišanih igračaka, koje je Crveni krst sukcesivno raspodijelio po opšinama Crne Gore.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Danilovgrad, kao i sve godine aktivno obelježava Nedjelju Crvenog krsta sa nizom manifestacija. Ovogodišnje obelježavanje povezano je sa kampanjom koja se sprovodi u okviru projekta „Unaprjedjenje volonterizma u Crvenom krstu”, čiji je slogan „Budi zvijezda na svoj način. Pomagati je uvijek u modi. Pronađi volontera u sebi.”

U okviru projekta Unaprjeđenje volonterizma u Crvenom krstu Crne Gore, 24. marta, u prostorijama OOCK Danilovgrad, održana je treća, od predviđenih šest, regionalnih obuka za omladinske lidere.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeDanilovgrad Top of Page