Crveni Krst

Doprinos socijalnoj inkluziji i integraciji migranata i izbjeglica kroz smanjenje diksriminacije i povećanje zaposlenosti

jan 15, 2021

O projektu:

Opšti cilj projekta je doprinos socijalnoj inkluziji i integraciji migranata i izbjeglica kroz smanjenje diskriminacije i povećanje zaposlenosti. To će biti urađeno kroz kreiranje volunteer-based buddy sistema za podršku migrantima u njihovoj profesionalnoj integraciji, zajedno sa obukama vezanim za probleme zapošljavanja, kao i kroz podizanje svijesti o ovom problemu kod potencijalnih poslodavaca. Projekat je finansiran od strane Švajcarskog Crvenog krsta i period trajanja je od 01. januara do 31. decembra 2021. godine.

Aktivnosti projekta se sprovode u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore i drugim relevantnim institucijama i organizacijama i podrška je trenutnom sistemu za zapošljavanje te ranjive grupe. 

Planirane aktivnosti:

-  Kreiranje projektne radne grupe za praćenje i sprovođenje aktivnosti projekta;

- Organizacija 3 info sesije sa korisnicima za prikupljanje informacija o potencijalnim kvalifikacijama za zapošljavanje i interesima; 

- Organizacija 6 sesija o socijalnim i kulturnim razlikama u pogledu zemlje porijekla, profesionalnoj komunikaciji i rešavanju sukoba, rizicima trgovine ljudima na radu i mjerama prevencije;

-  Organizacija 2 informativne sesije sa potencijalnim poslodavcima na osnovu kvalifikacija i preferencija korisnika;

-  Obezbeđivanje alata i opreme za 10 korisnika i njihovo samozapošljavanje; 

- Objavljivanje uspješnih priča o migrantima i izbjeglicama u Crnoj Gori, promovišući njihovu socijalnu inkluziju.

Ciljne grupe:

Crveni krst Crne Gore će pružati usluge i podršku za 30 lica kojima je odobrena međunarodna i / ili supsidijarna zaštita u Crnoj Gori.

Pored toga, CKCG će informisati 50 poslodavaca u Crnoj Gori, podižući svijest o izbjegličkim pitanjima i smanjujući diskriminaciju u zapošljavanju. 

Rezultati:

Na kraju projekta imaćemo 30 zaposlenih osoba koje su dobile međunarodnu zaštitu u Crnoj Gori, kao i povećan broj poslodavaca koji bi izašli u susret prilikom zapošljavanja i integracije migranata i izbjeglica.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Anketa mjeseca

Koliko ste puta donirali neku vrstu pomoći Crvenom krstu?

Nijednom - 31.9%
Od 1 do 3 puta - 24%
Više od 3 puta - 44.1%

Kalendar događaja

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
Home Top of Page