Crveni Krst

U Bijelom Polju obilježen Svjetski dan borbe protiv HIV-a

dec 03, 2012

U okviru manifestacije Dani Crvenog krsta, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje već tradicionalno obilježava 1. decembar – Svjetski dan borbe protiv HIV-a.

 

 


Crveni krst Bijelo Polje je, u saradnji sa Opštinskom kancelarijom za prevenciju narkomanije, Opštinskom kancelarijom za mlade i JZU Dom zdravlja Bijelo Polje sproveo sedmodnevnu kampanju, povodom 1. decembra, pod sloganom ’’TEŽIMO NULI’’.

 

BP HIV 1 BP HIV 2


Cilj ove kampanje je podizanje svijesti mladih o HIV-u i skretanju pažnje na opasnosti koje nosi ova zarazna bolest. Održane su tribine u tri srednje škole i OŠ „Pavle Žižić’’ u Njegnjevu. Na tribinama je prikazan film Crvenog krsta, „Dječak koji se stideo“, a dijeljeni su i informativni flajeri.

 

U sklopu kampanje, predstavnici srednjih škola i mladi Crvenog krsta, su 30. novembra na gradskom trgu izveli performans na temu ’’TEŽIMO NULI’’, što znači ’’Nula zaraženih’’, ’’Nula diskriminacije’’ i ’’Nula smrtnih slučajeva’’. U toku ove akcije dijeljen je propagandni materijal, flajeri, kondomi, privesci, a na displeju, koji se nalazi na zgradi Opštine, emitovani su kratki filmovi i poruke o HIV-u.

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeBijelo PoljeU Bijelom Polju obilježen Svjetski dan borbe protiv HIV-a Top of Page