Crveni Krst

Počele obuke prve pomoći za pripadnike RE populacije u Beranama

sep 07, 2017

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane, u okviru projekta koji je finansijski podržala Delegacija Evropske komisije u Crnoj Gori, počela je sa implementacijom obuka iz osnova prve pomoći, za odrasle pripadnike RE populacije.

PP za Rome BeraneU okviru projekta „Promocija i zaštita ljudskih prava Rma, Egipćana i drugih ranjivih grupa“, do sada su u ovoj opštini održane četiri obuke na pomenutu temu, dok će u narednim mjesecima iste obuke biti organizovane sa većim brojem RE stanivnika Berana, kao i Nikšića i Podgorice. Odrasli Romi i Egipćani imali su priliku da od instruktora prve pomoći saznaju više o tome kako sanirati određene povrede, kako se ponašati u kriznim situacijama, kome najprije pružiti prvu pomoć, ali i da praktično nauče kako zaista treba reagovati u kriznim situacijama i kako pomoći unesrećenom. 

Plan je da se u predstojećem periodu organizuju i obuke za stanovnike Kampa Konik, tj.glave porodica koje će se uskoro useliti u nove stanove na području Konika. 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeBeranePočele obuke prve pomoći za pripadnike RE populacije u Beranama Top of Page