Crveni Krst

OOCK Bar vrijedna i tokom ljeta

sep 02, 2016

Zaposleni i volonteri u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bar su i tokom ljetnjih mjeseci bili vrijedni i sproveli brojne aktivnosti.

Tokom jula je nastavljena realizacija redovnih projektnih aktivnosti. Tako je implementirana briga o starijim osobama na terenu, kao i podrška postojećem projektu “Pomoć u kući za stare”, uz angažman geronto-domaćica. Obezbijeđena su invalidska kolica za one kojima su bila potrebna, uz prethodna mjerenja. Pomoć je pruženja i za socijalno ugrožene korisnike. Humanitarne pakete je dobilo 138 lica. Pored ovih redovnih, sprovedene su i dodatne aktivnosti. Tako je 4. jula održana obuka u pružanju prve pomoći za zaposlena lica. Predstavnica Crvenog krsta Bar je, 8. jula, učestvovala na okruglom stolu na temu “Žene, mir i bezbjednost”.

I u avgustu je nastavljena realizacija projekata. Pored brige o starijim osobama i podjele invalidskih kolica, i u avgustu je vršena podjela humanitarne pomoć, za 85 osoba. Crveni krst Bara je i ove godine pružio podršku akciji prikupljanja školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih porodica, koju je organizovalo Udruženje Roditelje, od 22. do 27. avgusta. U skladu sa svojim mandatom, barski Crveni krst je uzeo učešće i u organizaciji memorijalne akcije davanja krvi “Ljubo Joličić”.

Sve aktivnosti su bile adekvatno medijski propraćene.

 

Mapa opštinskih organizacija

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Kalendar događaja

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Dom solidarnosti

  • Dom solidarnosti Sutomore Dom solidarnosti, najveća „kuća solidarnosti" u našoj zemlji, nalazi se u Sutomoru, na jugu crnogorskog primorja, na obali mora.
HomeBarOOCK Bar vrijedna i tokom ljeta Top of Page