Crveni Krst

Principles

 

Potpisan memorandum o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i Crvenog krsta Crne Gore

Apr 07, 2021

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak sa saradnicima, sastala se sa ministrom unutrašnjih poslova Sergejem Sekulovićem u cilju intenziviranja saradnje i unaprjeđivanja brige o kategorijama lica kojima je neophodna pomoć i zaštita države u oblasti ostvarivanja njihovih osnovnih ljudskih prava.  

Nakon razmjene informacija o djelovanju Crvenog krsta Crne Gore i oblastima u kojima je organizacija aktivna, potpisan je i memorandum o saradnji između Ministarstva u Crvenog krsta kako bi se u narednom periodu, kroz zajedničke aktinosti i projekte, razvijala, unaprjeđivala i osnaživala saradnja između ova dva entiteta. 

Memorandumom je usaglašeno zajedničko djelovanje u oblasti priprema i odgovora na masovne nesreće, kao i prirodne i druge vanredne situacije, ali i zajednička briga o migrantima i tražiocima azila u Crnoj Gori. Pored navedenog memorandumom su precizirane i aktivnosti saradnje u okviru traženja nestalih lica, spajanja porodica, borbe protiv trgovine ljudima, kao i zajedničko djelovanje u domenu apliciranja za međunarodne projekte koji su od obostranog značaja. 

Između ostalog, na sastanku je dogovorena saradnja i u oblasti kreiranja strateških i zakonskih rješenja za oblasti koje su definisane sporazumom, a strane su se obavezale i da će međusobno razmjenjivati informacije i podatke, u skladu sa propisima o zaštiti podataka.

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNewsPotpisan memorandum o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i Crvenog krsta Crne Gore Top of Page