Crveni Krst

Principles

 

News

Ove godine se prvi put širom svijeta obilježava Svjetski dan prevencije utapanja- 25. jul, pod sloganom “Svako može da se utopi, ali niko ne treba.”

Ambasadorka Republike Austrije Nj.E. Anna Jankovic, zajedno sa šefom predstavništva Unicef-a u Crnoj Gori UNICEF Montenegro Huanom Santanderom i predstavnicima Institut za javno zdravlje Crne Gore, posjetila je danas naselje na Koniku gdje stanuju pripadnici romske i egipćanske (RE) populacije. 

U okviru realizacije projekta „Alijansa za izgradnju otpornosti na zajednice – Cirih - Crna Gora“ (The Zurich Flood reselience Aliance), projektni tim Crvenog krsta Crne Gore je sproveo istraživanje o kapacitetima zajednica za odgovor na poplave. 

Kao dio mreže Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Crveni krst Crne Gore potpisao je Povelju o klimatskim promjenama i životnoj sredini.  

Crveni krst Crne Gore je u saradnji sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja u junu pružio uslugu pomoć u kući za ukupno 822 korisnika/ce.

U okviru projekta “Conex”, koji se realizuje uz podršku Austrijskog Crvenog krsta i Austrijske agencije za razvoj (ADA), Crveni krst Crne Gore od 2. do 6. jula realizuje prvu obuku za pružanje usluge pomoć u kući. 

Crveni krst Crne Gore započeo je podjelu 110 paketa hrane i higijene za migrante, domaćistva koja su dobila određeni vid zaštite u Crnoj Gori ili su tražioci azila. 

Page 1 of 145

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeNews Top of Page