Crveni Krst

Doprinos socijalnoj inkluziji i integraciji migranata i izbjeglica kroz smanjenje diksriminacije i povećanje zaposlenosti

Jan 15, 2021

O projektu:

Opšti cilj projekta je doprinos socijalnoj inkluziji i integraciji migranata i izbjeglica kroz smanjenje diskriminacije i povećanje zaposlenosti. To će biti urađeno kroz kreiranje volunteer-based buddy sistema za podršku migrantima u njihovoj profesionalnoj integraciji, zajedno sa obukama vezanim za probleme zapošljavanja, kao i kroz podizanje svijesti o ovom problemu kod potencijalnih poslodavaca. Projekat je finansiran od strane Švajcarskog Crvenog krsta i period trajanja je od 01. januara do 31. decembra 2021. godine.

Aktivnosti projekta se sprovode u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore i drugim relevantnim institucijama i organizacijama i podrška je trenutnom sistemu za zapošljavanje te ranjive grupe. 

Planirane aktivnosti:

-  Kreiranje projektne radne grupe za praćenje i sprovođenje aktivnosti projekta;

- Organizacija 3 info sesije sa korisnicima za prikupljanje informacija o potencijalnim kvalifikacijama za zapošljavanje i interesima; 

- Organizacija 6 sesija o socijalnim i kulturnim razlikama u pogledu zemlje porijekla, profesionalnoj komunikaciji i rešavanju sukoba, rizicima trgovine ljudima na radu i mjerama prevencije;

-  Organizacija 2 informativne sesije sa potencijalnim poslodavcima na osnovu kvalifikacija i preferencija korisnika;

-  Obezbeđivanje alata i opreme za 10 korisnika i njihovo samozapošljavanje; 

- Objavljivanje uspješnih priča o migrantima i izbjeglicama u Crnoj Gori, promovišući njihovu socijalnu inkluziju.

Ciljne grupe:

Crveni krst Crne Gore će pružati usluge i podršku za 30 lica kojima je odobrena međunarodna i / ili supsidijarna zaštita u Crnoj Gori.

Pored toga, CKCG će informisati 50 poslodavaca u Crnoj Gori, podižući svijest o izbjegličkim pitanjima i smanjujući diskriminaciju u zapošljavanju. 

Rezultati:

Na kraju projekta imaćemo 30 zaposlenih osoba koje su dobile međunarodnu zaštitu u Crnoj Gori, kao i povećan broj poslodavaca koji bi izašli u susret prilikom zapošljavanja i integracije migranata i izbjeglica.

 

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Monthly poll

How many times have you donated some kind of aid to the Red Cross?

Not once - 31.9%
1 to 3 times - 24%
More than 3 times - 44.1%
The voting for this poll has ended

Event calendar

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
Home Top of Page