Crveni Krst

Počele obuke prve pomoći za pripadnike RE populacije u Beranama

Sep 07, 2017

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane, u okviru projekta koji je finansijski podržala Delegacija Evropske komisije u Crnoj Gori, počela je sa implementacijom obuka iz osnova prve pomoći, za odrasle pripadnike RE populacije.

PP za Rome BeraneU okviru projekta „Promocija i zaštita ljudskih prava Rma, Egipćana i drugih ranjivih grupa“, do sada su u ovoj opštini održane četiri obuke na pomenutu temu, dok će u narednim mjesecima iste obuke biti organizovane sa većim brojem RE stanivnika Berana, kao i Nikšića i Podgorice. Odrasli Romi i Egipćani imali su priliku da od instruktora prve pomoći saznaju više o tome kako sanirati određene povrede, kako se ponašati u kriznim situacijama, kome najprije pružiti prvu pomoć, ali i da praktično nauče kako zaista treba reagovati u kriznim situacijama i kako pomoći unesrećenom. 

Plan je da se u predstojećem periodu organizuju i obuke za stanovnike Kampa Konik, tj.glave porodica koje će se uskoro useliti u nove stanove na području Konika. 

Red Cross local branches map

Alternative flash content

Requirements

POMOZI SEBI I DRUGIMA!

aplikacija

Event calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

House of solidarity

  • House of Solidarity Sutomore House of solidarity, the biggest „house of solidarity" in our country, is located in Sutomore, at the south of Montenegro coast, at the very edge of the sea.
HomeBeranePočele obuke prve pomoći za pripadnike RE populacije u Beranama Top of Page